Contact

Kijlstraat 28
9571 AL 2e Exloërmond
Telefoon 0599 - 671518

Fax 0599 - 672216
E-Fax 084 - 723 9277
info@venema-belastingadviseurs.nl

Overeenkomsten opstellen

Maakt u belangrijke afspraken met een andere partij, dan is het laten opstellen van een overeenkomst verstandig. Dit kan onduidelijkheden op een later tijdstip voorkomen. Op een mondeling babbeltje kun je immers niet terugvallen. Denk eens aan het belang van bijvoorbeeld een bekende overeenkomst, zoals een arbeidsovereenkomst. Het is handig als zowel werkgever als werknemer de gemaakte afspraken op papier hebben staan. Venema Administraties & Belastingadviseurs stelt begrijpelijke juridische overeenkomsten op. De volgende overeenkomsten zien we in de fiscale praktijk regelmatig voorbijkomen en lichten we toe:

Huurovereenkomsten bedrijfsruimte (ondernemer)
Bent u ondernemer en verhuurt u een bedrijfsruimte aan uw eigen BV of aan een derde? Dan is het als ondernemer verstandig om een overeenkomst op stellen met de huurder. Hierin staan afspraken van de huurder en verhuurder over onder andere de bedrijfsruimte, huurprijs en betalingswijze.

Huurovereenkomsten woning (particulieren)
Verhuurt u een woning? Dan is het als particulier verstandig om een overeenkomst op te stellen met de huurder. Hierin staan afspraken van de verhuurder en huurder over onder andere de woonruimte, huurprijs en betalingswijze.

Huurovereenkomsten kamerverhuur (particulieren)
Heeft u een kamerverhuurpand en worden deze kamers bijvoorbeeld aan studenten verhuurd? Dan is het verstandig om een overeenkomst op te stellen met de huurder. Hierin staan afspraken van de verhuurder en huurder over onder andere de kale huurprijs, de privacy van de huurder en het onderhoud van de woonruimte.

Andere overeenkomsten
Voor andere overeenkomsten kunt u ook bij Venema Administraties & Belastingadviseurs terecht. Hierbij kunt u denken aan de volgende overeenkomsten:

  • Managementfee- of geldleenovereenkomst
  • Overeenkomst schenken en teruglenen
  • Meewerkcontract of VOF-contract  

Venema helpt u graag om alles zwart op wit te zetten, zodat de overeenkomst voor beide partijen naar wens is en de afspraken duidelijk zijn. Een overeenkomst dient door beide partijen ondertekend te worden en de tussenkomst van een notaris is niet noodzakelijk.

‚Äč
Vragen over uw bestaande overeenkomst, zelf een overeenkomst aangaan of laten opstellen? 
Neem dan gerust contact met ons op.