Contact

Kijlstraat 28
9571 AL 2e Exloërmond
Telefoon 0599 - 671518

Fax 0599 - 672216
E-Fax 084 - 723 9277
info@venema-belastingadviseurs.nl

Pensioen voor ZZP’er

Op dit moment zijn er veel zelfstandigen zonder personeel ( zzp’ers) die geen of nauwelijks pensioen opbouwen. Vanaf nu komt er een collectieve pensioenregeling met fiscale voordelen waaraan de zzp’er vrijwillig mee kan doen. Wat houdt deze regeling precies in?


Flexibele en collectieve pensioensregeling

De belangrijkste kenmerken van deze regeling zijn flexibiliteit en collectiviteit. De regeling is flexibel en als zzp’er kunt u zelf bepalen wat u wilt inleggen en in welke mate u dit wilt doen. De pensioenregeling betreft een regeling waarbij de ingelegde gelden collectief worden beheerd en belegd. Wat u terug kunt krijgen, is afhankelijk van het beleggingsresultaat minus de uitvoeringskosten. De uitvoering van dit pensioen is in handen van een organisatie die al voor 4,5 miljoen personen het pensioen uitvoert. De kosten zijn laag en er is geen winstopslag.
Deze regeling is opgezet voor een maandelijkse uitkeringsduur van 10, 15 of 20 jaar. Dit termijn bepaalt u zelf vooraf. Bij eerder overlijden gaat het vermogen over op uw erfgenaam. 

De voordelen
-    Wanneer u een pensioentekort heeft, dan kunt een extra inleg fiscaal aftrekken.
-    Het pensioen kan worden gebruikt bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Een opname van het pensioen verlaagt wel het uiteindelijk te ontvangen pensioen. 
-    Het opgebouwde pensioenvermogen wordt niet meegeteld in de vermogenstoets voor de bijstand en is ook niet opeisbaar bij een faillissement.

Kent deze regeling nadelen?
Een nadeel is dat u het gestorte geld langdurig kwijt bent. Bij een onverwachte tegenslag heeft u geen vrije beschikking over dit bedrag.

Wilt u meer informatie over deze pensioenregeling? Neem vrijblijvend contact met ons op!