Contact

Kijlstraat 28
9571 AL 2e Exloërmond
Telefoon 0599 - 671518

Fax 0599 - 672216
E-Fax 084 - 723 9277
info@venema-belastingadviseurs.nl

Kostenvergoeding bij het maken van een bezwaar!

Wanneer u bezwaar maakt bij de Belastingdienst tegen een opgelegde aanslag of afgegeven beschikking brengt dat kosten met zich mee. Wat doet u met de kosten die u hiervoor maakt? U kunt een kostenvergoeding krijgen wanneer de fiscus een fout heeft gemaakt en die na het bezwaar gedeeltelijk of geheel wordt hersteld.


Voorwaarden voor vergoeding:

-    De Belastingdienst heeft een verwijtbare fout gemaakt en herziet de beslissing (deze herziening mag niet veroorzaakt zijn doordat u pas in de bezwaarfase gegevens heeft verstrekt).
-    Bij het maken van het bezwaar heeft u gebruik gemaakt van beroepsmatig verleende rechtsbijstand (bijvoorbeeld uw belastingadviseur, accountant of boekhouder).
-    Uw verzoek moet zijn ingediend voordat er uitspraak op uw bezwaar wordt gedaan.

Welke kosten worden dan vergoed?

-    Beroepsmatig verleende rechtsbijstand;
-    Een getuige, deskundige of tolk
-    Reis en/of verblijf
-    Bepaalde uittreksels
-    Verlet (misgelopen inkomsten door – bijvoorbeeld – uw vereiste aanwezigheid bij een hoorzitting).

Hoe hoog is de kostenvergoeding?

Dient uw adviseur voor u alleen een bezwaarschrift in? Dan is de vergoeding voor rechtsbijstand € 243,-. Woont de adviseur daarnaast een hoorzitting bij? Dan is de vergoeding uiteraard hoger.  

Hoe vraagt u een kostenvergoeding aan?

U kunt het verzoek doen in het bezwaar, maar het mag ook in een aparte brief. Belangrijk is wel dat u dit op tijd doet, voordat de Belastingdienst uitspraak doet over uw bezwaar. U ontvangt tegelijk met de uitspraak op uw bezwaarschrift een reactie op uw verzoek om kostenvergoeding te ontvangen.

Wilt u hierover meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!