Contact

Kijlstraat 28
9571 AL 2e Exloërmond
Telefoon 0599 - 671518

Fax 0599 - 672216
E-Fax 084 - 723 9277
info@venema-belastingadviseurs.nl

Afschaffing in stappen van minimumjeugdloon vanaf 21 jaar!

Onlangs is het wetsvoorstel van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met betrekking tot het minimumjeugdloon aangenomen. Hierdoor zullen jongeren een volwaardig salaris ontvangen. De wijzigingen gaan in per 1 juli 2017.


Het kabinet en sociale partners vinden dat de huidige  vormgeving van het minimum jeugdloon niet meer past bij de arbeidsmarkt en inkomenspositie van werkende jongeren. Het minimumloon gaat daarom in stappen omhoog.

Om het risico in te perken dat de verschillen leeftijden een rol gaan spelen bij het aannemen van mensen, stijgt het loon van jongeren van 18, 19 en 20 mee.  Deze maatregelen worden genomen om baanverlies te voorkomen.  Daarnaast wordt ook de stukloonbepaling gewijzigd. Op basis van stukloon blijft de betaling mogelijk, maar werknemers gaan tenminste het minimum jeugdloon verdienen.  Ook vallen alle meerwerk-uren voortaan onder het minimumloon.

Om te voorkomen dat bedrijven jongeren te duur gaan vinden, komt er een compensatieregeling voor werkgevers. Dat gebeurt via de subsidie regeling ‘lage inkomensvoordeel’. Via deze subsidie kunnen werkgevers begin 2017 subsidie krijgen voor laagbetaalde werknemers. Het kabinet trekt 100 miljoen euro uit voor de compensatie van de hogere jeugdlonen, bovenop de 500 miljoen die al beschikbaar was.

Wilt u meer informatie hierover? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.