Contact

Raadhuisplein 3
9501 SZ Stadskanaal
Telefoon 0599 - 671518

Fax 0599 - 672216
E-Fax 084 - 723 9277
info@venema-belastingadviseurs.nl


 

Personeel & salaris

Uw partner werkt mee in de zaak?

Als uw partner gaat meewerken in uw onderneming zijn er een aantal regelingen als het gaat om beloning, namelijk:

  • Er wordt een salaris betaald
  • U heeft recht op meewerkaftrek
  • Er wordt meewerkbeloning betaald
  • Uw partner wordt mede-eigenaar van de onderneming        (man-vrouwfirma)

We lichten dit graag nader toe en zetten de voor en nadelen op een rij.

Lees meer

Algemeen

Wat moet u in correspondentie naar klanten zetten?

Onder bedrijfscorrespondentie vallen brieven, e-mails, offertes, brochures, faxberichten en uw website. Reclame-uitingen horen niet bij bedrijfscorrespondentie. Wat moet u allemaal in bedrijfscorrespondentie vermelden?

Volgens de wet moet u uw KvK-nummer noemen in de correspondentie. Deze verplichting geldt oveirgens niet voor een vereniging, stichting, VvE, overheidsinstelling of kerkgenootschap. Naast het KvK-nummer vermeldt u uw handelsnaam. Heeft u een bv of nv waarbij de handelsnaam afwijkt van de statutaire naam? Denk dan aan het volgende:

Lees meer

Personeel & salaris

Geef uw zoon of dochter geen toelage, maar loon

Heeft u een studerende zoon of dochter, verstrekt u hem/haar iedere maand weer een flinke toelage en hebt u een eigen onderneming? Ga dan eens na of u uw zoon of dochter niet op payroll van uw onderneming kunt zetten. Een baantje bij u in de zaak is snel gevonden! Dat pakt fiscaal voordelig uit. Uw zoon of dochter kan – door de heffings- en arbeidskorting – ruim € 6.800 per jaar belastingvrij verdienen en u kunt die loonkosten in de zaak als bedrijfskosten opvoeren. Dat is een fiscaal aftrekbare studietoelage van ruim € 550 per maand.

Bent u benieuwd hoe u dit het beste kunt aanpakken? Neem contact met ons op voor een adviesgesprek over hoe u een baantje voor uw zoon of dochter in uw onderneming zakelijk kunt invullen.

Bron: BelastingBelangen

Ondernemers

Voer de kosten van een hond op als bedrijfskosten!

Ondernemers die een waakhond voor hun bedrijf aanschaffen, kunnen alle kosten van hun viervoeter als bedrijfskosten opvoeren. Denk aan de aanschaf, maar ook de kosten van voeding, inentingen en het hondenhok. Uiteraard moet u dan wel aannemelijk maken dat er een zakelijke reden is voor een ‘hond van de zaak’.

Let op: uiteraard zijn niet alle honden geschikt als bedrijfshond. Een chihuahua als waakhond gaat niet lukken. En de kosten van honden die ‘krachtens een onherroepelijk bestuursrechtelijke of strafrechtelijke maatregel in verband met agressie niet mogen worden gehouden’ zijn van aftrek uitgesloten. Een pitbull kan het dus ook niet worden. U kunt de privé bijtelling voor uw hond van de zaak voorkomen door aannemelijk te maken dat u – in uw gezin – nooit een hond zou aanschaffen.

Bron: BelastingBelangen