Contact

Raadhuisplein 3
9501 SZ Stadskanaal
Telefoon 0599 - 671518

Fax 0599 - 672216
E-Fax 084 - 723 9277
info@venema-belastingadviseurs.nl


 

Ondernemers

Heeft u een eigen website? Lees hier de wettelijk verplichte vermeldingen

Tegenwoordig zoeken mensen eerst op internet voordat ze een keuze maken voor een winkel of ondernemer. Daarom hebben ondernemers steeds vaker een website. Welke gegevens moeten hier wettelijk gezien nu allemaal op staan?

Lees meer

Ondernemers

Opletten bij het inhuren van een ZZP'er!

Hoe weet u dat de door u ingehuurde ZZP’er  een ondernemer is? De belastingdienst heeft kortgeleden bekent gemaakt dat ze beter gaan onderzoeken of er bij het inhuren van een ZZP’er sprake is van ‘schijnondernemerschap’.

Lees meer

Ondernemers

Skiën tijdens een zakenbezoek. Zakelijk of privé?

Een auto van de zaak of een privé auto kan verschillende fiscale gevolgen hebben. Bent u ondernemer en rijdt u in een auto die op naam van de zaak staat, dan krijgt u te maken met de bijtelling. Wilt u deze bijtelling ontlopen, dan mag u niet meer dan 500 kilometer per jaar privé met de auto rijden. Rijdt u in uw privé auto, dan mag u voor iedere zakelijke kilometer € 0,19 ten laste van de winst brengen. Maar hoe zit het nu wanneer een autorit zowel een zakelijk als een privékarakter heeft.

Lees meer

Ondernemers

Heeft u een BV? Zorg ervoor dat de jaarrekening op tijd is gedeponeerd!

Het is belangrijk om de jaarrekening op tijd te deponeren bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. De termijnen voor het deponeren zijn afhankelijk van het type BV dat u heeft. Voor het deponeren van de jaarrekening van een flex BV gelden andere termijnen dan bij de ‘oude’ BV. 

Lees meer

Ondernemers

Wat is het verschil tussen een ZZP’er en de eenmanszaak?

In de media spreekt men meestal over een zzp’er. Daarnaast wordt ook de eenmanszaak vaak genoemd. Zijn dit dezelfde ondernemers of is er een verschil? Tussen een ZZP’er en een eenmanszaak zit eigenlijk helemaal geen verschil. Als ZZP’er moet je je namelijk inschrijven bij de Kamer van Koophandel als de rechtsvorm eenmanszaak. Door veel nieuws in de media omtrent dit onderwerp wordt er soms gedacht dat je je als ZZP’er in kan schrijven. Dit is echter niet het geval. 

Lees meer