Contact

Raadhuisplein 3
9501 SZ Stadskanaal
Telefoon 0599 - 671518

Fax 0599 - 672216
E-Fax 084 - 723 9277
info@venema-belastingadviseurs.nl


 

Ondernemers

Mag u als ZZP’er één opdrachtgever hebben?

Er zijn veel onduidelijkheden omtrent het aantal opdrachtgevers dat een zzp’er mag dan wel moet hebben. Veel zzp’ers gaan er namelijk vanuit dat zij minstens drie opdrachtgevers moeten hebben om als ondernemer te worden aangemerkt. Het is echter een misverstand dat het aantal opdrachtgevers van doorslaggevend belang is voor de vraag of iemand ondernemer of werknemer is voor de Belastingdienst en het UWV. Dit hangt namelijk ook af van een eventuele gezagverhouding en de zakelijke presentatie. 

Lees meer

Belastingen

Box 3 Sparen en Beleggen

De belastingaangifte komt er weer aan. Welke zaken zijn handig om te weten? Elke week leggen we iets uit over de belastingaangifte. Deze week sparen en beleggen. 

Heeft u vermogen zoals spaargeld, aandelen of een tweede woning? Dan moet u hierover belasting betalen. De inkomsten die u over dit extra vermogen ontvangt (zoals de rente op het spaargeld) hoeft u niet aan te geven. U mag de kosten, zoals de betaalde rente, echter niet aftrekken. Het vermogen wordt vastgesteld op 1 januari. Niet al het vermogen is belast. Per persoon is € 21.139 vrijgesteld, bij gehuwden of partners is dat € 42.278. U betaalt 1,2% belasting over het box 3 vermogen. 

Vragen, tips en advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Ondernemers

Pensioen voor ZZP’er

Op dit moment zijn er veel zelfstandigen zonder personeel ( zzp’ers) die geen of nauwelijks pensioen opbouwen. Vanaf nu komt er een collectieve pensioenregeling met fiscale voordelen waaraan de zzp’er vrijwillig mee kan doen. Wat houdt deze regeling precies in?

Lees meer

Algemeen

Belastingadviseur met keurmerk presteert beter!

En wij hebben dat keurmerk! Door de Consumentenbond is een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat de kwaliteit van de belastingaangifte beter is onder de belastingadviseurs met keurmerk. Venema is aangesloten bij Register Belastingadviseurs. Wij voldoen dus aan de kwaliteitseisen en zijn op de hoogte van de laatste fiscale ontwikkelingen! 

Tijd besparen? Wij doen graag de belastingaangifte voor je. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Belastingen

Steeds minder blauwe enveloppen!

De bekende blauwe envelop van de Belastingdienst zal steeds minder worden verstuurd. De Belastingdienst stuurt elk jaar zo’n 11 miljoen enveloppen, staatssecretaris wil dit aantal verminderen. U kunt digitaal communiceren met de Belastingdienst door een account te activeren op MijnOverheid.nl. Dit kan via de berichtenbox. Deze digitale correspondentie met de Belastingdienst betreft met name de aangifte inkomstenbelasting en berichten inzake toeslagen.

Lees meer