Contact

Kijlstraat 28
9571 AL 2e Exloërmond
Telefoon 0599 - 671518

Fax 0599 - 672216
E-Fax 084 - 723 9277
info@venema-belastingadviseurs.nl


 

Personeel & salaris

Heeft of neemt u iemand met een handicap in dienst?

Heeft u als werkgever een werknemer met een (arbeids)handicap in dienst? Dan heeft u recht op diverse voorzieningen en financiële voordelen. Door deze beloning hoopt de overheid werkgevers te stimuleren om mensen met een handicap aan te nemen.

Lees meer

Algemeen

Een 10 voor eerlijke administratie!

Ter voorkoming van witwassen en het financieren van terrorisme is er de Wet WWFT. De regels in deze wet hebben betrekking op het melden van ongebruikelijke transacties en het identificeren en controleren van cliënten. Kortom: op het verrichten van het cliëntenonderzoek.

Lees meer

Belastingen

Heeft u een oninbare vordering? Vraag de btw dan terug!

Wanneer u klant zijn factuur niet betaald, kan de btw teruggevraagd worden. Het blijkt dat dit vaak vergeten wordt in de praktijk. Hoe kunt u dit het beste aanpakken?

Lees meer

Algemeen

Welke administratieve gegevens bewaart u?

Iedere ondernemer is verplicht om de administratie, bescheiden en andere gegevens met betrekking tot de onderneming te bewaren. Maar welke gegevens en welke btw bewijsstukken moet u nu precies bewaren?

Lees meer

Ondernemers

Winkel of webshop? Hoe zit het met de communicatie en administratie?

We kopen en verkopen steeds gemakkelijker via internet, waardoor een toename van het aantal webshops ontstaat. Een bedrijfspand is soms niet meer nodig en u kunt vanuit huis werken. Nog een belangrijker aspect is..

Lees meer