Contact

Kijlstraat 28
9571 AL 2e Exloërmond
Telefoon 0599 - 671518

Fax 0599 - 672216
E-Fax 084 - 723 9277
info@venema-belastingadviseurs.nl


 

Algemeen

Nieuwe wet: betere bescherming erfgenamen

Vanaf 1 september geldt er een nieuwe wet bij het aanvaarden van een erfenis. Deze nieuwe wet beschermd erfgenamen tegen schulden van de erflater. Wat verandert er voor u?

Lees meer

Belastingen

Heeft u de buitenlandse btw al teruggevraagd?

Bent u ondernemer en koopt u veel producten in uit andere EU-lidstaten? In dat geval kunt u vaak buitenlandse btw terugvragen. Hiervoor dient u een verzoek in te dienen bij de Belastingdienst. Voor de in 2015 betaalde buitenlandse btw moet dit verzoek uiterlijk 30 september 2016 bij de Belastingdienst worden ingediend.

Vraagt u zich af of u ook de buitenlandse btw kunt terugvragen en heeft u hier eventueel hulp bij nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 

Algemeen

De belastingvrije schenking van € 100.000,- keert terug in 2017.

Tussen 1 oktober 2013 en 31 december 2014 kon iedereen een schenking van maximaal € 100.000,- belastingvrij ontvangen, mits deze gebruikt werd voor de eigen woning.  Deze regeling keert in 2017 in een gewijzigde vorm terug.

Lees meer

Personeel & salaris

Gebruikelijkloonregeling: marktconform salaris arbeid voor eigen bv

Heeft u aanmerkelijk belang in een bedrijf waar u voor werkt? Dan moet u voor uw werkzaamheden een marktconform salaris ontvangen, waar u loonbelasting over dient te betalen. Er zijn twee methoden om te bepalen of uw salaris marktconform is: op basis van vergelijkbare werknemers of op basis van de bedrijfsomzet.

Lees meer

Ondernemers

De VAR maakt plaats voor een modelovereenkomst tussen opdrachtgever en opdrachtnemer

Vanaf 1 mei 2016 is de VAR afgeschaft. De Belastingdienst gaat vanaf 1 mei kijken of een modelovereenkomst aanwezig is tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Wanneer er een voorbeeldovereenkomst van de Belastingdienst gebruikt wordt en daar ook naar ‘geleefd wordt’ hebben ze zekerheid dat er geen sprake is van een dienstbetrekking. De modelovereenkomsten zijn op de site van de Belastingdienst te vinden.

Lees meer