Contact

Raadhuisplein 3
9501 SZ Stadskanaal
Telefoon 0599 - 671518

Fax 0599 - 672216
E-Fax 084 - 723 9277
info@venema-belastingadviseurs.nl


 

Ondernemers

Wanneer heb ik recht op de zelfstandigenaftrek of startersaftrek?

Als ondernemer heb je een aantal voordelen waar de zelfstandigenaftrek er één van is. Maar wat is nu de zelfstandigenaftrek? Wij leggen je graag uit wat dit is en wanneer je hiervoor in aanmerking komt.

Lees meer

Ondernemers

De basis van succesvol ondernemerschap

Wanneer u een succesvolle onderneming wilt starten, is het belangrijk om goed voorbereid bij de basis te beginnen. Welke rechtsvorm is bijvoorbeeld geschikt voor uw onderneming? Hoe zit het met inschrijving bij de Kamer van Koophandel? Wilt u een eenmanszaak, V.O.F of B.V. oprichten? Kortom: heel veel vragen waarbij advies van specialisten en ervaringsdeskundigen zeer belangrijk is.

Lees meer

Ondernemers

Mag u als ZZP’er één opdrachtgever hebben?

Er zijn veel onduidelijkheden omtrent het aantal opdrachtgevers dat een zzp’er mag dan wel moet hebben. Veel zzp’ers gaan er namelijk vanuit dat zij minstens drie opdrachtgevers moeten hebben om als ondernemer te worden aangemerkt. Het is echter een misverstand dat het aantal opdrachtgevers van doorslaggevend belang is voor de vraag of iemand ondernemer of werknemer is voor de Belastingdienst en het UWV. Dit hangt namelijk ook af van een eventuele gezagverhouding en de zakelijke presentatie. 

Lees meer

Ondernemers

Pensioen voor ZZP’er

Op dit moment zijn er veel zelfstandigen zonder personeel ( zzp’ers) die geen of nauwelijks pensioen opbouwen. Vanaf nu komt er een collectieve pensioenregeling met fiscale voordelen waaraan de zzp’er vrijwillig mee kan doen. Wat houdt deze regeling precies in?

Lees meer

Ondernemers

Bent u een starter? Dan mag u maximaal willekeurig afschrijven

Bent u dit jaar gestart met uw onderneming? Dan mag u de investeringen over 2014 tot een maximum van € 306.931,- willekeurig afschrijven. Dit mag u in één keer tot op de restwaarde afschrijven. Of bij een investering in een bedrijfspand tot op de bodemwaarde. 

Lees meer