Contact

Raadhuisplein 3
9501 SZ Stadskanaal
Telefoon 0599 - 671518

Fax 0599 - 672216
E-Fax 084 - 723 9277
info@venema-belastingadviseurs.nl


 

Ondernemers

Heeft u een BV? Zorg ervoor dat de jaarrekening op tijd is gedeponeerd!

Het is belangrijk om de jaarrekening op tijd te deponeren bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. De termijnen voor het deponeren zijn afhankelijk van het type BV dat u heeft. Voor het deponeren van de jaarrekening van een flex BV gelden andere termijnen dan bij de ‘oude’ BV. 

Lees meer

Ondernemers

Wat is het verschil tussen een ZZP’er en de eenmanszaak?

In de media spreekt men meestal over een zzp’er. Daarnaast wordt ook de eenmanszaak vaak genoemd. Zijn dit dezelfde ondernemers of is er een verschil? Tussen een ZZP’er en een eenmanszaak zit eigenlijk helemaal geen verschil. Als ZZP’er moet je je namelijk inschrijven bij de Kamer van Koophandel als de rechtsvorm eenmanszaak. Door veel nieuws in de media omtrent dit onderwerp wordt er soms gedacht dat je je als ZZP’er in kan schrijven. Dit is echter niet het geval. 

Lees meer

Ondernemers

Voer de kosten van een hond op als bedrijfskosten!

Ondernemers die een waakhond voor hun bedrijf aanschaffen, kunnen alle kosten van hun viervoeter als bedrijfskosten opvoeren. Denk aan de aanschaf, maar ook de kosten van voeding, inentingen en het hondenhok. Uiteraard moet u dan wel aannemelijk maken dat er een zakelijke reden is voor een ‘hond van de zaak’.

Let op: uiteraard zijn niet alle honden geschikt als bedrijfshond. Een chihuahua als waakhond gaat niet lukken. En de kosten van honden die ‘krachtens een onherroepelijk bestuursrechtelijke of strafrechtelijke maatregel in verband met agressie niet mogen worden gehouden’ zijn van aftrek uitgesloten. Een pitbull kan het dus ook niet worden. U kunt de privé bijtelling voor uw hond van de zaak voorkomen door aannemelijk te maken dat u – in uw gezin – nooit een hond zou aanschaffen.

Bron: BelastingBelangen