Contact

Raadhuisplein 3
9501 SZ Stadskanaal
Telefoon 0599 - 671518

Fax 0599 - 672216
E-Fax 084 - 723 9277
info@venema-belastingadviseurs.nl


 

Ondernemers

Winkel of webshop? Hoe zit het met de communicatie en administratie?

We kopen en verkopen steeds gemakkelijker via internet, waardoor een toename van het aantal webshops ontstaat. Een bedrijfspand is soms niet meer nodig en u kunt vanuit huis werken. Nog een belangrijker aspect is..

Lees meer

Ondernemers

Online boekhouden waar u ook bent..

UNIT4 Multivers is de internetvariant van het UNIT4 boekhoudprogramma. Dit programma bevat verschillende mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld uw facturering of uw personeels- en salarisadministratie online verwerken. De voordelen aan deze internetvariant van het boekhoudprogramma hebben we voor u op een rijtje gezet. Welke voordelen zijn handig voor u?

Lees meer

Ondernemers

Heeft u een eigen website? Lees hier de wettelijk verplichte vermeldingen

Tegenwoordig zoeken mensen eerst op internet voordat ze een keuze maken voor een winkel of ondernemer. Daarom hebben ondernemers steeds vaker een website. Welke gegevens moeten hier wettelijk gezien nu allemaal op staan?

Lees meer

Ondernemers

Opletten bij het inhuren van een ZZP'er!

Hoe weet u dat de door u ingehuurde ZZP’er  een ondernemer is? De belastingdienst heeft kortgeleden bekent gemaakt dat ze beter gaan onderzoeken of er bij het inhuren van een ZZP’er sprake is van ‘schijnondernemerschap’.

Lees meer

Ondernemers

Skiën tijdens een zakenbezoek. Zakelijk of privé?

Een auto van de zaak of een privé auto kan verschillende fiscale gevolgen hebben. Bent u ondernemer en rijdt u in een auto die op naam van de zaak staat, dan krijgt u te maken met de bijtelling. Wilt u deze bijtelling ontlopen, dan mag u niet meer dan 500 kilometer per jaar privé met de auto rijden. Rijdt u in uw privé auto, dan mag u voor iedere zakelijke kilometer € 0,19 ten laste van de winst brengen. Maar hoe zit het nu wanneer een autorit zowel een zakelijk als een privékarakter heeft.

Lees meer