Contact

Kijlstraat 28
9571 AL 2e Exloërmond
Telefoon 0599 - 671518

Fax 0599 - 672216
E-Fax 084 - 723 9277
info@venema-belastingadviseurs.nl


 

Belastingen

Heeft u een schenking ontvangen in 2015? Vergeet niet om aangifte te doen!

Wanneer u in 2015 een schenking heeft ontvangen, kan het zijn dat u aangifte schenkbelasting moet doen. Heeft u dat nog niet gedaan? Doe dit dan alsnog voor 1 maart 2016. 

Lees meer

Belastingen

Kostenvergoeding bij het maken van een bezwaar!

Wanneer u bezwaar maakt bij de Belastingdienst tegen een opgelegde aanslag of afgegeven beschikking brengt dat kosten met zich mee. Wat doet u met de kosten die u hiervoor maakt? U kunt een kostenvergoeding krijgen wanneer de fiscus een fout heeft gemaakt en die na het bezwaar gedeeltelijk of geheel wordt hersteld.

Lees meer

Belastingen

Geef u rekeningnummer door aan de Belastingdienst!

Ontvangt u een toeslag of een teruggaaf inkomstenbelasting? De uitbetalingen door de Belastingdienst stoppen wanneer zij niet kunnen vaststellen dat het rekeningnummer op uw naam staat. 

Lees meer

Belastingen

Box 3 Sparen en Beleggen

De belastingaangifte komt er weer aan. Welke zaken zijn handig om te weten? Elke week leggen we iets uit over de belastingaangifte. Deze week sparen en beleggen. 

Heeft u vermogen zoals spaargeld, aandelen of een tweede woning? Dan moet u hierover belasting betalen. De inkomsten die u over dit extra vermogen ontvangt (zoals de rente op het spaargeld) hoeft u niet aan te geven. U mag de kosten, zoals de betaalde rente, echter niet aftrekken. Het vermogen wordt vastgesteld op 1 januari. Niet al het vermogen is belast. Per persoon is € 21.139 vrijgesteld, bij gehuwden of partners is dat € 42.278. U betaalt 1,2% belasting over het box 3 vermogen. 

Vragen, tips en advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Belastingen

Steeds minder blauwe enveloppen!

De bekende blauwe envelop van de Belastingdienst zal steeds minder worden verstuurd. De Belastingdienst stuurt elk jaar zo’n 11 miljoen enveloppen, staatssecretaris wil dit aantal verminderen. U kunt digitaal communiceren met de Belastingdienst door een account te activeren op MijnOverheid.nl. Dit kan via de berichtenbox. Deze digitale correspondentie met de Belastingdienst betreft met name de aangifte inkomstenbelasting en berichten inzake toeslagen.

Lees meer