Contact

Kijlstraat 28
9571 AL 2e Exloërmond
Telefoon 0599 - 671518

Fax 0599 - 672216
E-Fax 084 - 723 9277
info@venema-belastingadviseurs.nl


 

Ondernemers

Heeft u een BV? Zorg ervoor dat de jaarrekening op tijd is gedeponeerd!

Het is belangrijk om de jaarrekening op tijd te deponeren bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. De termijnen voor het deponeren zijn afhankelijk van het type BV dat u heeft. Voor het deponeren van de jaarrekening van een flex BV gelden andere termijnen dan bij de ‘oude’ BV. 

Lees meer

Ondernemers

Wat is het verschil tussen een ZZP’er en de eenmanszaak?

In de media spreekt men meestal over een zzp’er. Daarnaast wordt ook de eenmanszaak vaak genoemd. Zijn dit dezelfde ondernemers of is er een verschil? Tussen een ZZP’er en een eenmanszaak zit eigenlijk helemaal geen verschil. Als ZZP’er moet je je namelijk inschrijven bij de Kamer van Koophandel als de rechtsvorm eenmanszaak. Door veel nieuws in de media omtrent dit onderwerp wordt er soms gedacht dat je je als ZZP’er in kan schrijven. Dit is echter niet het geval. 

Lees meer

Personeel & salaris

Uw partner werkt mee in de zaak?

Als uw partner gaat meewerken in uw onderneming zijn er een aantal regelingen als het gaat om beloning, namelijk:

  • Er wordt een salaris betaald
  • U heeft recht op meewerkaftrek
  • Er wordt meewerkbeloning betaald
  • Uw partner wordt mede-eigenaar van de onderneming        (man-vrouwfirma)

We lichten dit graag nader toe en zetten de voor en nadelen op een rij.

Lees meer

Algemeen

Wat moet u in correspondentie naar klanten zetten?

Onder bedrijfscorrespondentie vallen brieven, e-mails, offertes, brochures, faxberichten en uw website. Reclame-uitingen horen niet bij bedrijfscorrespondentie. Wat moet u allemaal in bedrijfscorrespondentie vermelden?

Volgens de wet moet u uw KvK-nummer noemen in de correspondentie. Deze verplichting geldt oveirgens niet voor een vereniging, stichting, VvE, overheidsinstelling of kerkgenootschap. Naast het KvK-nummer vermeldt u uw handelsnaam. Heeft u een bv of nv waarbij de handelsnaam afwijkt van de statutaire naam? Denk dan aan het volgende:

Lees meer

Personeel & salaris

Geef uw zoon of dochter geen toelage, maar loon

Heeft u een studerende zoon of dochter, verstrekt u hem/haar iedere maand weer een flinke toelage en hebt u een eigen onderneming? Ga dan eens na of u uw zoon of dochter niet op payroll van uw onderneming kunt zetten. Een baantje bij u in de zaak is snel gevonden! Dat pakt fiscaal voordelig uit. Uw zoon of dochter kan – door de heffings- en arbeidskorting – ruim € 6.800 per jaar belastingvrij verdienen en u kunt die loonkosten in de zaak als bedrijfskosten opvoeren. Dat is een fiscaal aftrekbare studietoelage van ruim € 550 per maand.

Bent u benieuwd hoe u dit het beste kunt aanpakken? Neem contact met ons op voor een adviesgesprek over hoe u een baantje voor uw zoon of dochter in uw onderneming zakelijk kunt invullen.

Bron: BelastingBelangen