Contact

Kijlstraat 28
9571 AL 2e Exloërmond
Telefoon 0599 - 671518

Fax 0599 - 672216
E-Fax 084 - 723 9277
info@venema-belastingadviseurs.nl


 

Ondernemers

De basis van succesvol ondernemerschap

Wanneer u een succesvolle onderneming wilt starten, is het belangrijk om goed voorbereid bij de basis te beginnen. Welke rechtsvorm is bijvoorbeeld geschikt voor uw onderneming? Hoe zit het met inschrijving bij de Kamer van Koophandel? Wilt u een eenmanszaak, V.O.F of B.V. oprichten? Kortom: heel veel vragen waarbij advies van specialisten en ervaringsdeskundigen zeer belangrijk is.

Lees meer

Belastingen

Geef u rekeningnummer door aan de Belastingdienst!

Ontvangt u een toeslag of een teruggaaf inkomstenbelasting? De uitbetalingen door de Belastingdienst stoppen wanneer zij niet kunnen vaststellen dat het rekeningnummer op uw naam staat. 

Lees meer

Ondernemers

Mag u als ZZP’er één opdrachtgever hebben?

Er zijn veel onduidelijkheden omtrent het aantal opdrachtgevers dat een zzp’er mag dan wel moet hebben. Veel zzp’ers gaan er namelijk vanuit dat zij minstens drie opdrachtgevers moeten hebben om als ondernemer te worden aangemerkt. Het is echter een misverstand dat het aantal opdrachtgevers van doorslaggevend belang is voor de vraag of iemand ondernemer of werknemer is voor de Belastingdienst en het UWV. Dit hangt namelijk ook af van een eventuele gezagverhouding en de zakelijke presentatie. 

Lees meer

Belastingen

Box 3 Sparen en Beleggen

De belastingaangifte komt er weer aan. Welke zaken zijn handig om te weten? Elke week leggen we iets uit over de belastingaangifte. Deze week sparen en beleggen. 

Heeft u vermogen zoals spaargeld, aandelen of een tweede woning? Dan moet u hierover belasting betalen. De inkomsten die u over dit extra vermogen ontvangt (zoals de rente op het spaargeld) hoeft u niet aan te geven. U mag de kosten, zoals de betaalde rente, echter niet aftrekken. Het vermogen wordt vastgesteld op 1 januari. Niet al het vermogen is belast. Per persoon is € 21.139 vrijgesteld, bij gehuwden of partners is dat € 42.278. U betaalt 1,2% belasting over het box 3 vermogen. 

Vragen, tips en advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Ondernemers

Pensioen voor ZZP’er

Op dit moment zijn er veel zelfstandigen zonder personeel ( zzp’ers) die geen of nauwelijks pensioen opbouwen. Vanaf nu komt er een collectieve pensioenregeling met fiscale voordelen waaraan de zzp’er vrijwillig mee kan doen. Wat houdt deze regeling precies in?

Lees meer