Contact

Kijlstraat 28
9571 AL 2e Exloërmond
Telefoon 0599 - 671518

Fax 0599 - 672216
E-Fax 084 - 723 9277
info@venema-belastingadviseurs.nl


 

Ondernemers

De VAR maakt plaats voor een modelovereenkomst tussen opdrachtgever en opdrachtnemer

Vanaf 1 mei 2016 is de VAR afgeschaft. De Belastingdienst gaat vanaf 1 mei kijken of een modelovereenkomst aanwezig is tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Wanneer er een voorbeeldovereenkomst van de Belastingdienst gebruikt wordt en daar ook naar ‘geleefd wordt’ hebben ze zekerheid dat er geen sprake is van een dienstbetrekking. De modelovereenkomsten zijn op de site van de Belastingdienst te vinden.

Lees meer

Belastingen

Heeft u een schenking ontvangen in 2015? Vergeet niet om aangifte te doen!

Wanneer u in 2015 een schenking heeft ontvangen, kan het zijn dat u aangifte schenkbelasting moet doen. Heeft u dat nog niet gedaan? Doe dit dan alsnog voor 1 maart 2016. 

Lees meer

Ondernemers

Wanneer heb ik recht op de zelfstandigenaftrek of startersaftrek?

Als ondernemer heb je een aantal voordelen waar de zelfstandigenaftrek er één van is. Maar wat is nu de zelfstandigenaftrek? Wij leggen je graag uit wat dit is en wanneer je hiervoor in aanmerking komt.

Lees meer

Algemeen

Wat verandert er voor u in 2016?

Door de Belastingdienst zijn er voor 2016 weer een aantal wijzigingen doorgevoerd. De wijzigingen in 2016 kunt u bekijken door hier te klikken en dan het pdf bestand 'Belangrijkste wijzigingen belastingen 2016' te downloaden.

 

 

 

Belastingen

Kostenvergoeding bij het maken van een bezwaar!

Wanneer u bezwaar maakt bij de Belastingdienst tegen een opgelegde aanslag of afgegeven beschikking brengt dat kosten met zich mee. Wat doet u met de kosten die u hiervoor maakt? U kunt een kostenvergoeding krijgen wanneer de fiscus een fout heeft gemaakt en die na het bezwaar gedeeltelijk of geheel wordt hersteld.

Lees meer