Contact

Kijlstraat 28
9571 AL 2e Exloërmond
Telefoon 0599 - 671518

Fax 0599 - 672216
E-Fax 084 - 723 9277
info@venema-belastingadviseurs.nl


 

Belastingen

Vraag eenvoudig uw oninbare vordering terug

Wat doet u als een klant uw factuur niet betaalt? Klanten die niet betalen, dat is al vervelend genoeg. De btw terugvragen, die u al aan de belastingdienst heeft betaald, is ook nog eens lastig.

De huidige regels voor het terugvragen van btw bij oninbare vorderingen zijn tijdrovend en ingewikkeld. Gelukkig gaat dit veranderen. In de zomer van 2016 heeft de overheid een nieuw wetsvoorstel gepresenteerd om de btw teruggave en milieubelastingen bij oninbare vorderingen eenvoudiger te maken. Hoe gaat de regeling er vanaf 1 januari 2017 uitzien?

Lees meer

Algemeen

Nieuwe wet: betere bescherming erfgenamen

Vanaf 1 september geldt er een nieuwe wet bij het aanvaarden van een erfenis. Deze nieuwe wet beschermd erfgenamen tegen schulden van de erflater. Wat verandert er voor u?

Lees meer

Belastingen

Heeft u de buitenlandse btw al teruggevraagd?

Bent u ondernemer en koopt u veel producten in uit andere EU-lidstaten? In dat geval kunt u vaak buitenlandse btw terugvragen. Hiervoor dient u een verzoek in te dienen bij de Belastingdienst. Voor de in 2015 betaalde buitenlandse btw moet dit verzoek uiterlijk 30 september 2016 bij de Belastingdienst worden ingediend.

Vraagt u zich af of u ook de buitenlandse btw kunt terugvragen en heeft u hier eventueel hulp bij nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 

Algemeen

De belastingvrije schenking van € 100.000,- keert terug in 2017.

Tussen 1 oktober 2013 en 31 december 2014 kon iedereen een schenking van maximaal € 100.000,- belastingvrij ontvangen, mits deze gebruikt werd voor de eigen woning.  Deze regeling keert in 2017 in een gewijzigde vorm terug.

Lees meer

Personeel & salaris

Gebruikelijkloonregeling: marktconform salaris arbeid voor eigen bv

Heeft u aanmerkelijk belang in een bedrijf waar u voor werkt? Dan moet u voor uw werkzaamheden een marktconform salaris ontvangen, waar u loonbelasting over dient te betalen. Er zijn twee methoden om te bepalen of uw salaris marktconform is: op basis van vergelijkbare werknemers of op basis van de bedrijfsomzet.

Lees meer